woensdag 15 augustus 2007

Dagtochtjes en uitjes, hoe hou je ze betaalbaar?


Artikel is bewerkt en komt uit: hetnet.nl

Voor de zuidelijke regio is de vakantie helaas alweer voorbij. Alleen het midden en noorden van ons land zijn nog even vrij voordat de plicht weer roept. Maar ook buiten de vakantie gaan de meeste mensen er graag op uit. En, zo direct na de vakantie, is het prettig wanneer je hiervoor niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Uit eten, voor iedereen mogelijk
Voor veel mensen is uit eten gaan als slagroom op de koffie. Heerlijk verwend worden en niets hoeven doen. Uit eten gaan is echter niet goedkoop. Zeker na invoering van de euro bestaat bij de meeste mensen de perceptie dat de horeca alleen maar duurder is geworden. Maar het kan ook anders.
Allereerst kun je via internet goed oriƫnteren op restaurants en de gemiddelde prijzen voor een 3-gangen diner. Gebruik daarvoor de site Iens.nl of de dinnersite.nl.

Zoek je het nog goedkoper? Kijk op Etenvooreentientje.nl om te zien waar je onder de tien euro een maaltijd kunt genieten. Wanneer je een dagje uitgaat, naar een pretpark of naar het strand, zijn er ook allerhande dingen die je kunt doen om het betaalbaar te houden. Kijk bijvoorbeeld op de site Uitvooreentientje.nl, dat aan het opstarten is.

Tips:
- Neem je eigen eten en drinken mee in een koeltas of thermosfles
- Ga boten, treinen of vliegtuigen kijken. Vooral kinderen vinden het vaak fantastisch om de bedrijvigheid op een vliegveld of in de haven te zien en… kijken kost niets!
- Zorg voor je eigen ligstoel of matje op het strand
- Hou de aanbiedingen van de NS voor voordelige treinkaarten in de gaten. Zo kun je deze zomer met korting naar de Efteling met de NS Wonderkaart
- Ook Connexion, de streekvervoerder heeft deze zomer een voordeelactie lopen: ‘De Connexion van-streek-weken’
- Ga wandelen, skaten of fietsen, of de eendjes voeren. Ook dit kost je niets.
- Op de site van Ouders Online zijn veel tips voor uitstapjes of doe-dingen met kinderen te vinden.
- En op Gratisdagjeweg.nl vind je tips voor helemaal gratis uitjes en voordelige uitstapjes.

Wil je graag besparen op andere uitgaven zodat je er wel wat luxueuzer op uit kunt? Doe dan de ‘Meer voor minder-test’ en kijk hoeveel jij kunt besparen.

Geen opmerkingen: